dissabte, 17 de gener del 2015

Mao Zedong homenatjat a la Xina



Aprofitant l'aniversari del naixement de Mao, moltes televisions xineses han començat a emetre sèries i programes especials basats en la seva vida de Mao i s'han estrenat dues pel·lícules de gran pressupost sobre la seva figura. Mao va néixer el 26 de desembre de 1893. D'aquesta manera, els falsos comunistes en la direcció de l'Estat imperialista de la Xina estan traficant amb la immensa figura i fets del camarada Mao Zedong. L'actuació d'aquests "comunistes" capitalistes és traficar amb l'expressió de gratitud i reconeixement que té el poble xinès pel camarada Mao.

L'aniversari se celebrà també amb desenes d'exposicions, simposis i actes commemoratius a tot el país, especialment a Shaoshan, el lloc de naixement de Mao.

El president xinès, Xi Jinping, el primer ministre Li Keqiang i altres màxims líders del règim comunista van visitar avui el Mausoleu de Mao Zedong, al centre de la plaça de Tiananmen, per rendir-li tribut al 120 aniversari del seu naixement, que es commemora amb multitud d'actes a tot el país.

Xi i la resta de la cúpula comunista efectuar tres reverències, una tradicional mostra de respecte a la cultura xinesa, davant el cos embalsamat del Gran Timoner, que descansa en el Mausoleu construït el 1977, un any després de la mort del fundador de la República Popular .

L'aniversari se celebra també amb desenes d'exposicions, simposis i actes commemoratius en tota la geografia nacional, especialment en Shaoshan, el lloc de naixement de Mao a la província central de Hunan, on s'han gastat més de 300 milions de dòlars en els preparatius per l'efemèride.

 
 No obstant això, el president Xi va advertir aquest any, durant una visita a Hunan, que les celebracions serien "solemnes, simples i pragmàtiques", i de fet alguns dels actes més importants, com una gala en honor a Mao que s'anava a celebrar al Gran Palau del Poble (seu del Legislatiu), han estat cancel·lats.

Això mostra, segons els observadors, la contradictòria relació que el règim comunista manté amb el seu fundador, ja que per una part l'honora per haver encapçalat la revolució que va aconseguir la fundació de la República Popular el 1949, però d'altra admet que va cometre grans errors.

Entre ells destaquen la fam que va causar la desastrosa política econòmica del "Gran Salt Endavant" (1958-1961), en què van morir milions de persones, o el caos social i polític de la Revolució Cultural (1966-1976), dos fets que per al règim són encara tabús i en els quals no es permet aprofundir massa. La línia oficial sempre repetida és que Mao "va cometre un 70 per cent d'encerts i un 30 per cent d'errors".

"Sota el lideratge de Mao, el poble xinès va canviar el seu destí a través de la revolució", va assenyalar en el seu editorial d'avui el diari "Global Times", lligat al Partit Comunista de la Xina, també fundat pel Gran Timoner en 1921."Han passat 37 anys des de la seva mort però encara se'l recorda profundament (...), pocs poden rivalitzar seva influència en la història mundial contemporània", subratlla el diari, i assegura que alguns utilitzen Mao per criticar la Xina actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada