dissabte, 3 de gener del 2015

DHKP/C reivindica l'atac al palau d'Istanbul


El Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP
-C, Partit Revolucionari per a l'Alliberament del Poble-Front) va reivindicar ahir l'atac perpetrat el 2 de gener de 2.015 contra una caseta de vigilància policial situada al costat del històric Palau Dolmabahçe d'Istanbul, a poca distància de l'oficina del primer ministre turc.

L'atac va tenir lloc quan un home es va acostar al lloc i va llançar dues granades de mà, que no obstant això no van arribar a explotar; el sospitós pel que sembla hauria intentat posteriorment obrir foc contra la guàrdia d'honor que custodiava el lloc utilitzant un rifle i una pistola, però va errar també els trets i va ser capturat per la policia. En el comunicat el DHKP-C va definir l'atacant "un dels nostres guerrers" i que l'acció era en represàlia per la mort al març de 2014 de Berkin Elvan, després de ser ferit per la policia.

El DHKP-C recordar també l'assassinat a mitjans de març de l'any passat de Burak Can Karamanoğlu, mort d'un tret al cap durant les protestes i aldarulls que es van produir a Istanbul després del funeral per la mort del jove Berkin Elvan, ferit en les protestes del Gezi Park.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada