dimecres, 7 de gener del 2015

Atemptat suïcida a Istanbul amb un policia mort reivindicat per DHKP/C

Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C, Partit Revolucionari per a l'Alliberament del Poble-Front)  ha reivindicat avui l'atemptat suïcida al centre d'Istanbul que va matar un oficial de policia. L'atac, fet dimarts,també va deixar a un altre policia ferit i va ser realitzat per una dona que va dir en anglès, que havia perdut la seva cartera, abans de detonar els explosius. L'activista ha estat identificada com a Elif Sultan Kalsen de vint anys. No va poder volar tots els explosius que duia a la comissaria de policia al districte de Sultanahmet.

L'atemptat estava dirigit a "passar comptes" amb la decisió del president, Recep Tayyip Erdogan, del Partit Justícia i Desenvolupament (AKP), islamista, per la decisió de dilluns de no jutjar els quatre ex ministres acusats de corrupció.

L'atac és el segon en una setmana. Quatre dies abans, la policia va detenir a un home, també del DHKP/C, que havia llançat granades de mà i va disparar una arma contra els agents de guàrdia al palau otomà d'Istanbul.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada