diumenge, 1 de febrer del 2015

"Sendero Luminoso ha tornat. D'això no hi ha cap dubte"

Així comença l'article "La frustració és el nostre enemic" del periodista peruà Gastón Acurio. El text està molt en la línia del de Juan José Garrido: "Sendero Luminoso, una amenaça real". El pitjor, segons Acurio, és que el retorn de SL no té com a base cap penediment envers la lluita que va practicar. El periodista identifica a un nou subjecte: Movadef-Sendero. De fet afirma que "Sendero s'ha disfressat de Movadef".

El MOVADEF (Movimiento por la Amnistía y los Derechos Fundamentales) ha presentat aquest mes de gener el Frente por la Unidad y Defensa del Pueblo Peruano (FUDPP). El front aplega diverses formacions transformadores en forma de coalició. A part del propi Movadef hi ha Patria para Todos, de Jorge Paredes, el Partido Político Tierra Verde i el Partido Etnocacerista Runamasi, liderat per Alberto Yucra i Antauro Humala, germà del president Ollanta Humala i pres per dirigir una acció on van morir 4 policies i 2 civils l'any 2005. En l'acte de presentació hi va intervenir un delegat del sector agrari.

El programa del FUDPP inclou una amnistia pels presos maoistes peruans. La coalició vol presentar-se a les eleccions de 2016 però des del govern ja han dit que en denegaran la inscripció. Òbviament per motius polítics. En diuen democràcia...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada