divendres, 21 de novembre del 2014

Els maoistes hindús fereixen 10 soldats i colpejen un helicòpter

L'exèrcit i la policia hindús han estat duent a terme una operació massiva a les zones interiors del districte Sukma durant l'última setmana. Més de 5.000 homes estan pentinant la zona parcialment controlada pels maoistes.  L'incident més greu va tenir lloc quan un equip militar de Chhattisgarh va tenir una topada, en els boscos d'Elmagunda Chintagufa, amb una columna maoista. Els maoistes van aconseguir ferir sis dels atacants. Els maoistes hindús han aconseguit colpejar un MI-17 i ferit a un personal de la Força Aèria avui. L'aeronau havia anat a evacuar sis militars que havien patit lesions arran del combat amb els rebels en l'àrea del districte de Chintagufa Sukma. Tres dels ferits són greus.

"Més d'una dotzena d'operacions estan en marxa a la regió de Bastar. Avui ha estat el primer exemple que ens enfrontem a unaresistència per part dels maoistes. " ha dit un dels comandants militars. En un incident relacionat, van resultar ferits tres militars per una mina terrestre al districte de Bijapur.

No és la primera vegada que els maoistes han aconseguit colpejar a helicòpters hindús. L'any passat, els rebels van tocar amb diverses bales un MI-17 a mateixa zona, el que va obligar al personal de la IAF a abandonar-lo i escapar a un lloc segur. L'avió va romandre als boscos durant uns dies abans que fos recuperada pels enginyers.

El desembre de 2011, els rebels van disparar contra un Mi-17, que estava en una sortida en funcionament en els boscos de l'interior de Sukma. Gairebé 10 bales van tocar l'helicòpter que posteriorment va perdre la seva comunicació i va ser reportat com desaparegut. El 2008 els maoistes havien fins i tot va aconseguir matar un oficial electoral a bord d'un helicòpter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada