divendres, 20 de març del 2020

Grècia arresta onze militants del DHKP/C turc amb un arsenal i túnels excavats

La policia de Grècia va dir divendres 20 de març que han agafat llançagranades i altres armes en incursions contra presumptes membres d'un grup armat turc d'extrema esquerra. Els atacs es van dur a terme dijous a dues propietats a Atenes contra presumptes membres del Devrimci Halk Kurtulus-Cephesi (DHKP-C), Partit Revolucionari d'Alliberament Popular-Front. Aquest moviment és seguidor de la teoria de la Millî Demokratik Devrim (Revolució Nacional Democràtica, MDD) turca, una doctrina eclèctica entre el maoisme i el kemalisme.

Van ser arrestades onze persones en l'operació. Els seus advocats van dir que els sospitosos van negar els càrrecs. En el lloc assaltat, la policia va trobar que va trobar un magatzem i un túnel subterranis improvisats, amb una longitud total de 47 metresque va acabar en un solar vacant contigu.

Les armes incautades inclouen dos llançadors antitanc, dos llançagranades, quatre pistoles de mà i un rifle automàtic. També es van requisar ordinadors i discs durs externs i telèfons mòbils. El 2014, quatre homes turcs van ser arrestats a Atenes per delictes relacionats amb el terrorisme en relació amb DHKP-C, després d'una incursió a un apartament que destapava armes, explosius i detonadors. L’operació va seguir l’arrest de cinc turcs i tres grecs sobre un vaixell de velocitat que portava armes que va ser interceptat al mar Egeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada