dimecres, 15 d’abril del 2015

Maoistes maten 13 policies i calen foc a 17 vehicles d'una empresa minera a l'Índia



El primer atac es va produir el 12 d'abril en una zona remota de muntanya al districte de Sukma i els ferits, dos d'ells en condició crítica, van ser trasllats en helicòpter per rebre assistència sanitària a la capital de l'estat, Raipur, va dir un director general adjunt de Policia, R.K. Vij, al diari local Hindustan Times. Almenys set policies van morir i deu van resultar ferits en un atac ahir de guerrillers maoistes a l'estat de Chhattisgarh, al centre de l'Índia. Al voltant d'un centenar d'insurgents naxalites (maoistes hindús) van atacar en una emboscada a un equip de forces especials a la zona de Dornapal-Chintagufa, on en el passat ja es van produir diversos incidents d'aquest tipus, segons aquest mitjà. Els atacants van arrabassar armes a la Policia, que va rebre reforços i va iniciar una operació a la zona.

Dos dies després una mina maoista va matar cinc soldats hindús ferint-ne set més a Dantewada, també a Chhattisgarh. Fou el tercer atac en tres dies a la zona ja que el dia abans fou abatut un oficial policial al districte de Kanker. Al desembre, tretze membres de les forces de seguretat van morir en una emboscada a Chhattisgarh, mentre que al novembre set persones van morir en un atac insurgent al veí estat de Jharkhand.

Un dia després de l'emboscada que va acabar amb la vida de set policies al districte de Sukma de Chhattisgarh, els naxalites van calar foc almenys a 17 vehicles d'una empresa minera en el districte de Kanker, ha informat la policia. No hi va haver ferit en l'incident, van dir.

Un grup de naxalites armats van arribar la mina de ferro de Barbaspur en els límits de l'estació de policia de Korar i després d'obligar els treballadors a retirar-se, van incendiar 17 vehicles compromesos en el treball miner. Després de cremar els vehicles, els maoistes van fugir cap al bosc.

Els naxalites s'oposen fermament a les multinacionals mineres doncs aquestes s'enriqueixen a costa de robar i explotar salvatgement, s'expropien terrenys pertanyents als camperols pobres i destrossen el medi ambient de la zona.

La guerrilla maoista té els seus bastions en l'anomenat "Cinturó Vermell" del centre i l'est de l'Índia, on implanten un nou poder vermell i compten amb camps d'entrenament. el seguit d'accions ha provocat que el diari Hindustan Times es qüestioni "Per què l'Estat està perdent la guerra contra els maoistes?".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada